Zeekanoën

De HKV kent haar eigen zeekanocommissie en bijbehorende vaarkalender. De zeekanocommissie organiseert kanotochten op al het ‘groot water’ in Nederland, dus op de Wadden, Noordzee, IJsselmeer en Zeeuwse meren/rivieren. Ook meerdaagse (trek)tochten worden vaak meerdere keren per jaar georganiseerd.

Elk jaar organiseert de zeekanocommissie de zeekanobijeenkomst. Op deze bijeenkomst wordt een vaarkalender gemaakt, d.w.z. er wordt bepaald welke tochten op de kalender komen en wanneer ze gevaren zullen worden.

De tochten op deze vaarkalender staan ook open voor mensen die niet lid zijn van de HKV, leest u echter goed de kleine lettertjes onderaan! Verder behoudt de HKV en/of de commissie zich het recht voor om deelname te weigeren, bijvoorbeeld als men vermoedt dat men niet goed is uitgerust of men een bepaald vereist niveau (nog) niet bezit.

Contactpersoon van de zeekanocommissie is Gerard Joling. Om privacyredenen zijn op de vaarkalender niet de telefoonnummers van de tochtcontactpersonen gegeven. Dit krijgt u van mij, of ik neem zelf contact met de contactpersoon op.

Alle tochten die de Zeecommissie organiseert worden aangemeld bij de Kustwacht en/of bij de Verkeerspost van het betreffende vaargebied. Omdat niet iedereen deze telefoonnummers heeft hebben we ze overzichtelijk voor u op een rijtje gezet. Let wel: aanmelden geeft geen garantie voor een veilige tocht, en de telefoonnummers zijn niet bedoeld voor toeristische vragen of wat dies meer zij.

Ofschoon de meeste vaarders het niveau ZV of hoger hebben, is niemand officieel zeekanoinstructeur. Voor vragen over examens en opleidingen kunt u dan ook niet bij ons terecht, wij verwijzen u daarvoor naar de Wad en Kust commissie van de Stichting Peddelpraat en naar de zeecommissie van de WSV.

Zeekanoën