Toervaren

De toertochten van de HKV zijn vlakwatertochten bestemd voor zowel de beginnende als de gevorderde vaarders. Ons doel is om van de waterkant te genieten van alle moois (en soms lelijks) dat Nederland te bieden heeft. Deze dagtochten varen we in een rustig tempo, met de tijd voor een gesprek of overpeinzingen onderweg. Vaarroutes met een cultuur-historische waarde hebben de voorkeur, evenals routes in de nabije omgeving: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Meestal wordt er ’s morgens een uur of twee gevaren, gevolgd door een lunchpauze. We varen nogmaals twee uur om terug te komen bij ons startpunt.

Bij meer dan windkracht 4 gaat de tocht niet door. In de wintermaanden organiseren we ook tochten, maar stellen dan hogere eisen aan de uitrusting en vaardigheden van de deelnemers.

Ook kun je via de toerkalender van het Watersportverbond andere toertochten vinden die door andere verenigingen georganiseerd worden. Zie: https://www.watersportverbond.nl/kalender/toerkalender-kano/

Naast de toertochten kun je ook meevaren in de C10; een grote Canadees voor minimaal 7 en maximaal 10 personen. Er wordt regelmatig een tocht gevaren welke wordt aangekondigd in de HKV WhatsApp-groep. Je kunt je hiervoor opgeven bij Henk van der Lugt. Een zwemvest is verplicht.

De toercommissie wil er elke keer een feest van maken. Doe mee!

Toervaren

Toervaar agenda

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste HKV nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.