Over Haarlemse kano Vereniging

De Haarlemse Kano Vereniging (HKV) kent drie vaardisciplines: vlakwatervaren, zeevaren en varen met een SUP-board. Het vlakwater- en zeevaren heeft voornamelijk een recreatief karakter. De SUP-groep is meer wedstrijdgericht.

Voor alle disciplines kun je meedoen aan tochten, trainingen en andere activiteiten. Iedere woensdagavond varen we vanuit onze mooie locatie aan het Spaarne met eigen binnenhaventje een tocht. Ook organiseren de Toercommissie en de Zeecommissie tochten in andere mooie gebieden. Daarnaast worden er verenigingsactiviteiten zoals de Nieuwjaarsreceptie, Ledenvergadering en andere uitjes georganiseerd.

Van oktober t/m maart wordt op zondagavond van 19.00-21.00 uur in zwembad De Planeet geoefend met reddingen en eskimoteren etc. Leuk om op speelse wijze je kanovaardigheden te vergroten. Let op: op zondag 29 december is het zwembad gesloten!

Clubavond

Woensdagavond is onze clubavond. Om 19.00 uur starten we om gezamenlijk een route in de omgeving te varen. Meevaren is een leuke manier om  club en leden te leren kennen en meer te leren over het varen. De SUP-ers hebben hun eigen tijden waarop ze gaan varen.

Lidmaatschap

De HKV kent verschillende lidmaatschapvormen zoals het persoonlijk lidmaatschap, lidmaatschap met stalling, het lidmaatschap met gebruik van verenigingsmateriaal en het donateurschap. Als u lid bent van de HKV, bent u automatisch ook lid van het Watersportverbond (WSW). U ontvangt dan vier keer per jaar het blad ‘Kanosport’ van het WSV. Daarnaast ontvangt u vier keer per jaar de digitale HKV-Nieuwsbrief.

Voor een overzicht van de verschillende lidmaatschapvormen en de bijbehorende contributiekosten klik op OVERZICHT CONTRIBUTIE 2020.
Opzeggen van het lidmaatschap dient altijd schriftelijk of per e-mail te gebeuren voor 1 december van het lopende jaar.

Meer weten?
Voor een vraag of een afspraak om een keer mee te varen, neem contact per mail: info@hkvhaarlem.nl. We laten je graag onze locatie zien en vertellen meer over de club, de activiteiten en de kosten. Ook kun je op de clubavond een keer meevaren.