Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HKV / TKBN 3 sluizentocht Amsterdam

zondag 20 juni 2021

Op zondag 20 juni vaart de HKV een drie sluizen route door Westelijk Amsterdam ongeveer 18 km lang. Deze tocht staat ook open voor alle TKBN-ers tot een maximum van 20 mensen.

We vertrekken om 11 uur vanaf het water en verzamelen om 9.30 bij de HKV.

We starten in Amsterdam, tuindorp Osdorp, aan de Zuid-West kant van de Sloterplas, waar het gratis parkeren is in de straat Ruimzicht.
Vanaf de Sloterplas varen we langs de Kanovereniging Sloterplas via de Slotervaart en de eerste sluis (Akersluis) op weg naar de Nieuwe Meer. De Akersluis wordt momenteel gerenoveerd en is daarom gestremd van 21.00 tot 11 uur. Vandaar ons vertrek om 11 uur. Als we onverhoopt niet geschut kunnen worden dan is dit een overdraagpunt van ongeveer 400 meter.

De Nieuwe meer is best een grote plas met wat golfslag en we steken dit over van Zuid-West naar Noord-Oost. Hier zal ons eerste pauzeplekje zijn. Langs de kant is best wel wat beschutting te zoeken. We gaan dan onder de A4 en de A9 en door de Schinkelsluis. We varen dan het oude Amsterdam West in. (Schinkelbuurt, Willemspark, Baarsjes, Mercatorbuurt). Bij het Erasmuspark (ons tweede pauzeplekje) slaan we linksaf en varen onderdoor de ring A10 en komen we uit bij de derde sluis, de Cramersluis. Dan via wat gezoek komen we weer op de Sloterplas en die varen we diagonaal over en komen weer bij onze startplek uit.

Geef je je uiterlijk donderdag 17 juni 18.00 uur op bij mij, Erik Oosterbaan bij voorkeur via de HKV toerapp en anders via whatsapp 0618396554, maar mailen mag natuurlijk ook als je geen whatsapp hebt.

Gegevens

Datum:
zondag 20 juni 2021
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
zondag 20 juni 2021
Evenement Categorie: