ACTUEEL: Covid-19 maatregelen

30 maart 2021
Op de clubavond, dus op woensdagavond, mag in groepjes van vier worden gevaren.
Let op: op woensdag 31 maart wordt om 18.00 uur gestart met varen. Vanaf woensdag 7 april gaan we de woensdagavonden weer om 19.00 uur van start.
Verder blijven alle eerdere beperkingen van kracht, zie hieronder. Helaas moeten dus de kleedruimtes en douches, en de kantine gesloten blijven.

9 maart 2021
Een kleine verruiming: per 16 maart mag er in teamverband met maximaal vier personen (i.p.v. twee) buiten worden gesport. Dit is exclusief een instructeur.

27 februari 2021
De eerdere beperkingen blijven met enige versoepelingen voor jongeren tot 27 jaar voorlopig van kracht.
Zwembad De Planeet zal waarschijnlijk voor eind maart niet opengaan. Waarmee ons winterzwembadseizoen 2020/2021 ten einde is.

2 februari 2021
De lockdown wordt verlengd tot 2 maart.
– Derhalve blijven de eerdere beperkingen inclusief de maximale groepsgrootte van kracht.
Zwembad De Planeet blijft gesloten minstens t/m zondag 28 februari. Zondag 7 maart zou een eerste mogelijke oefenavond zijn, maar tegen die tijd zal duidelijk worden of er sprake van een opening is.

12 januari 2021
De lockdown van december wordt verlengd tot minstens 9 februari.
– Dit betekent dat de maximale groepsgrootte twee personen blijft.
– Ook zal zwembad De Planeet gesloten blijven tot 9 februari in elk geval. Op zijn vroegst kunnen we er op zondag 14 februari weer terecht, maar dat zal tegen die tijd duidelijk worden.
– Uiteraard blijven eerdere beperkingen van kracht: de 1,5 meter, blijf thuis met klachten, en kantine, kleedkamers en douches zijn gesloten. Het toilet in de eerste loods is wel toegankelijk.

15 december 2020
Tot en met 19 januari 2021
zijn er zwaardere coronabeperkingen van kracht. Deze zijn aanvullend op de eerder afgekondigde beperkingen. Dit betekent voor ons:
– dat er individueel of maximaal met twee personen op 1,5 meter afstand (buiten) gesport mag worden. Dus varen in groepen en groepslessen mogen niet meer.
– daarnaast is zwembad De Planeet weer tijdelijk gesloten. Onze trainingsavonden op zondag vervallen.
Zie de site van het Watersportverbond voor een overzicht van de beperkingen in de watersport.

1 december 2020
Vergeet je mondkapje niet wanneer je naar het zwembad komt!
Want het is superfijn dat zwembad De Planeet weer open is om te oefenen op zondag van 19-21 uur, maar per 1 december hebben we te maken met de mondkapjesplicht. Niet in het water of in de kajak, maar aan de kant. Zie de volgende link voor de voorwaarden waar wij ons aan moeten houden: https://water-vrij.nl/nieuws/verplichting-mondkapjes-per-1-december/

19 november 2020
We gaan vanaf vandaag terug naar de GEDEELTELIJKE LOCKDOWN van 14 oktober. Dat houdt voor HKV het volgende in.
– De maximale groepsgrootte wordt weer vier personen i.p.v. twee.
Zwembad De Planeet is weer geopend. Wij kunnen daar dus vanaf zondag 22 november weer terecht op de zondagavonden van 19.00-21.00 uur om te oefenen met de kajak en lekker te zwemmen.
– Verder blijven alle beperkingen van 14 oktober van kracht: de 1,5 meter, blijf thuis met klachten en kantine, kleedkamers en douches zijn gesloten. Het toilet in de eerste loods is wel toegankelijk.

4 november 2020
Gedurende twee weken, dus tot 19 november gelden strengere Covid-19 maatregelen, daarna keren we terug naar de ‘lichtere lockdown’.
Dit betekent voor HKV dat de komende twee weken:
– De maximale groepsgrootte buiten naar TWEE personen gaat, kinderen tot en met 12 jaar uitgezonderd.
– Ook zullen de HKV-trainingsavonden in De Planeet op  zondag 8 en 15 november geen doorgang vinden. Dit omdat alle publiek toegankelijke gebouwen en doorstroomlocaties twee weken moeten sluiten. Hieronder vallen ook zwembaden. Zij moeten tijdelijk dicht m.u.v. zwemlessen aan kinderen.

14 oktober 2020
Bij HKV betekent de gisteren afgekondigde GEDEELTELIJKE LOCKDOWN het volgende.
– Vaar en verblijf op het terrein  in een groep van maximaal vier personen. En verblijf voor en na het varen zo kort mogelijk op het terrein.
–  Kleedkamers en douches worden gesloten. Het toilet in de eerste loods blijft open.
–  De kantine blijft gesloten.
– Op de zondagavonden kunnen we WEL oefenen in zwembad De Planeet. Let op: ook in het water moet 1,5 meter afstand worden gehouden! Aanwijzingen kunnen van afstand worden gegeven. De geplande instructielessen kunnen echter geen doorgang vinden; de deelnemers hebben daarover bericht ontvangen.

De maatregelen gaan woensdag 14 oktober om 22.00 uur in, en gelden vooralsnog voor vier weken. Zie voor de maatregelen https://nos.nl/artikel/2352202-dit-zijn-de-coronaregels-in-de-nieuwe-gedeeltelijke-lockdown.html
Ook houden we de 1,5 meter in acht en met verkoudheids- of griepklachten komen we niet naar de club. Wanneer we dit alles goed in acht nemen, wordt hopelijk een complete lockdown voorkomen!

Blijf de berichtgeving over de Covid-19 maatregelen volgen via de HKV-website.